Paslanmaz Rasching Halkaları

You are here:

Paslanmazdan imal edilen Rashing halkaları birçok amaçla kullanılmaktadır. Firmamız birçok ölçüde hazır kalıplar sayesinde paslanmaz malzemeden rushing halkaları üretilebilmektedir. Rashing halkalaları soğutma kulelerinde, ısı değişim soğutma kolonlarında gazın sıvı ile temas yüzeyini artırır ve katı maddelerin çıkışını engelleyerek filtrasyon amacıda görmektedir. Rashing halkalarının uyguladığı basınç sayesinde iki sıvının bir birinden ayrılmasına yardımcı olur.

ısı transferinin gerçekleştiği silindirik bir kolon ya da kulede Katı şekiller kule dolguları yani rashing halkaları kullanılır. sıvı bir dağıtıcı yardımıyla rashing dolguların üzerinden yayılır ve ideal bir işlem içinde düzgün bir şekilde rashing dolguların yüzeyini ıslatır. Zengin gaz dağıtılma boşluğuna rashing dolguların altından girer ve yarık içerisinden yukarıya doğru sıvının akış yönünün tersi yönde akar. Rashing Dolgular, sıvı ve gaz arasında geniş bir alan ve fazlar arasında daha yakın bir temas sağlar.

Zengin gaz içindeki çözünen, kuleye giren taze sıvı tarafından absorplanır ve seyrelen gaz üstten ayrılır. Sıvı, kuleden aşağıya doğru akarken çözünen açısından zenginleştirilir konsantre sıvı, sıvı çıkışı içerisinden geçerek kulenin altından ayrılır. Çeşitli dolgulu kuleler bulunmuş ve bazı tipleri ortak kullanımdadır. Rashing Dolgular kuleye toptan boşaltılan(rasgele dökülen) ve istiflenmiş (elle doldurulan) tipler diye ayrılmaktadır. Dökülen dolgular büyük boyutlar içinde ¼ den 2 inç lik birimlerden oluşur ve daha küçük kolonlarda daha çok kullanılır.