Basketmill

You are here:

Düşük ve yarı viskoz ürünlerin özellikle boya, vernik, pigment pastası, mürekkep ve kozmetik gibi düşük ve orta viskozite aralığına sahip ürünlerin prosesinde, ıslak öğütme ve ezilmenin gerekli olduğu alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Dispersiyon ve ezilmenin beraber gerçekleştiği bu makinede öğütme sepeti içerisinde bulunan öğütücü boncukların rolü büyüktür. Tek bir makine ile hem dispersiyon hem de ezilmeyi gerçekleştirerek zaman ve malzeme tasarrufu kazandırmaktadır. Katı tanecik boyutunun sıvı içerisinde ezilerek minimum orana indirgenmesinde etkili bir makine tipidir.

Üstün ıslak öğütme özelliğine sahip öğütücü sepet, tamamen ürünün yüksek oranda ezilmesini sağlamak ve ürün sirkülasyonunun sepet içerisinden yoğun bir şekilde geçişi üzerine dizayn edilmiştir. Yüksek verimli ürün geçişi, öğütücü sepet altında bulunan ve dispersiyona da katkısı olan, pompa gibi çalışan pervanesi sayesinde operasyonu kısa sürede efektif olarak tamamlama özelliğine sahiptir. Gerek öğütücü sepet haznesinde gerekse kazan cidarındaki soğutma ile etkili bir şekilde ısı kontrolü sağlanmaktadır. Tüm ıslak yüzeyler paslanmaz çelik malzemeden imal edilmiştir. Diğer bir önemli unsur olan öğütme sepeti ve öğütme boncuklarının temizliği ise ürünün çözücü maddesi içerisinde çalıştırılarak çok kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

Teknik Bilgiler

Motor Gücü2,2 Kw4 Kw15 Kw22 Kw30 Kw37 Kw55 Kw75 Kw
Öğütme Sepeti Hacmi0,18 lt2,1 lt10 lt16 lt20 lt30 lt55 lt97 lt
Önerilen Dolum Hacmi 80%0,14 lt1,7 lt8 lt13 lt16 lt24 lt  
Önerilen Dolum Hacmi 75%0,13 lt1,6 lt7,5 lt12 lt15 lt22,5 lt41,3 lt72,5 lt
Önerilen Dolum Hacmi 70%0,12 lt1,5 lt7 lt11 lt14 lt21 lt38,5 lt68 lt

Diğer Bilgiler

Düşük viskoziteli ürünü kullanırken öğütme sepetini yavaş yavaş indirin. Öğütme sepetinden sızan ürün, öğütme işlemi sırasında öğütücü ortama emişi sağlanır ve sirküle olur. Basket mill başlatılırken öğütme sepetinin ürünün içine dalmış olduğundan emin olunuz.

Dalmış durumdayken ürün seviyesi kazan içinde asgari dolum seviyesine ulaşmalıdır. Minimum miktara ulaşmadan makineyi çalıştırmaya izin vermeyin. Öğütme diskini kuru çalıştırmaktan kaçının aşırı yüklenmeden dolayı aşınma olacaktır.